Vanaf 1 maart 2020 start het traject Gezond Omgaan met Stress. Het doel is om op een duurzame wijze het (eigen) werk weer op te pakken.

Voor mensen met stressgerelateerde en/of burn-outklachten waarbij sprake is van (dreigend) uitval in het arbeidsproces is dit een passend traject. De deelnemer krijgt door coaching inzicht in het samenspel tussen gedrag, prestaties en (verzuim van) werk. De revalidatie is altijd op maat en betreft onder andere training van mentale en fysieke belastbaarheid, individuele coaching, empowerment, educatie, lichaamsbewuste therapie en begeleiding op het werk. Uiteindelijk krijgt de cliënt gedurende het traject de regie op leven en werk.

Beatrixoord Arbeid is aangesloten bij het landelijke netwerk Vroege Interventie. Vroeg Interventie heeft als doel om op een snelle en doeltreffende manier om te beoordelen of, en welke vorm van, revalidatie geschikt is. De bedrijfsarts, huisarts of medisch specialist kan de cliënt aanmelden voor Gezond Omgaan met Stress. De kosten worden voorgelegd aan de werkgever.