Onze expertise is het medisch objectiveren van gezondheidsklachten en daarmee samenhangende beperkingen in het functioneren.

De Multidisciplinaire Expertise is een uitgebreid onderzoek en biedt duidelijkheid over ziekte en de mogelijkheden om te werken.

De MDE wordt vaak gebruik bij onduidelijkheid over diagnose of prognose, bij herbeoordeling door het UWV of als er behoefte is aan een second opinion. Voorafgaand wordt een dossieronderzoek uitgevoerd. Vervolgens wordt de cliënt uitgenodigd voor een uitgebreid revalidatiegeneeskundig onderzoek, belastbaarheidsonderzoek en een psychologische intake.

De cliënt en de opdrachtgever ontvangt na afloop een schriftelijke rapportage, waarin de onderzoeksgegevens worden geanalyseerd en vertaald naar een antwoord op de vraagstelling.

 

Beatrixoord Arbeid is aangesloten bij het landelijke netwerk Vroege Interventie. Vroege Interventie is een snelle en doeltreffende manier om te beoordelen of, en welke vorm van, revalidatie geschikt is. De MDE is een expertiseonderzoek en kan door elke opdrachtgever worden aangevraagd, bijvoorbeeld door de rechtbank in het kader second opinion. De kosten worden voorgelegd aan de opdrachtgever.