Het onderzoek en onderwijs zijn belangrijke pijlers onder B.V. Beatrixoord.

De opgedane kennis, vaardigheden en expertise wordt graag overgebracht, al dan niet in samenwerking met  de partners. Ook wordt onderwijsactiviteiten, die nauw verbonden zijn met onze diensten, ondersteund. Er staat dan ook een breed en divers aanbod van scholingen, cursussen, bijeenkomsten en webinars op de website.

Agenda 

15 maart en 26 april 2024 : 2 Daagse scholing Evidence Based Functional Capacity Evaluation 

Programma  

2 Daagse scholing Evidence Based Functional Capacity Evaluation – Geaccrediteerd 

De scholingsdagen zijn 15 maart en 26 april 2024. De intervisie is op 11 april van 15.00 – 17.00 uur en is online.

Locatie: UMCG Beatrixoord

Tijd: van 9.00 – 17.00 uur
Doelgroep: Fysiotherapeuten of Ergotherapeuten met relevante werkervaring op het gebied van behandelen, coachen en adviseren van werknemers met gezondheidsproblemen met gevolgen voor duurzame arbeidsparticipatie. Voor Fysiotherapeuten en Arbeidsfysiotherapeuten is accreditatie verleend door het KNGF.

‘Door middel van literatuur, voorbeelden, zelf ervaren een goed en duidelijk beeld gekregen van – het toepassen van – de FCE’

De Functionele Capacity Evaluatie (FCE) is een onderzoeksmethode waarbij werk-gerelateerde activiteiten worden getest. De FCE wordt ingezet voor cliënten die vanwege problemen met de gezondheid hun werk niet (meer) kunnen uitvoeren. Met de FCE wordt op gestandaardiseerde wijze onderzoek gedaan naar de functionele capaciteit van de cliënt in relatie tot de belasting van het werk. De scholing is gericht op het aanleren van praktische vaardigheden en klinisch redeneren. Er is een sterke relatie met gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek.

Organisatie: Beatrixoord Arbeid. Meer informatie is te vinden in deze folder.
Aanmelden kan via dit formulier.