Beatrixoord Arbeid biedt laagdrempelige trajecten voor mensen die een besmetting met het coronavirus hebben doorgemaakt en nog problemen ondervinden bij het oppakken van het dagelijks leven zoals werk.

COVID-19 kent veel verschillende ziekteverschijnselen en ook de mate van ernst varieert. Tevens zijn er verschillen in herstel. Als het herstel lang duurt, kan een steuntje in de rug nodig zijn om weer tot het normale functioneren te komen.

Het FIT na COVID-19 programma richt zich op het verbeteren van de algehele belastbaarheid, waarin elementen als conditie-opbouw en gezonde leefstijl voorop staan. Het verbeteren van de belastbaarheid vormt een goede basis voor het oppakken van de reguliere werkzaamheden als werk.

Middels een intake, vragenlijsten en testen wordt een revalidatietraject op maat gegeven. Dit traject duurt 8 weken en vindt met een frequentie van maximaal 2 keer per week plaats naast de reguliere werkzaamheden. Inmiddels is er ervaring opgedaan met het begeleiden van medewerkers van het UMCG.

Voor wie?
Medewerkers die COVID-19 hebben gehad en nog problemen ondervinden in het dagelijks functioneren. De COVID-19 is in milde vorm aanwezig geweest, dat wil zeggen er heeft geen ziekenhuisopname plaatsgevonden en men is officieel hersteld.

Artikel ‘Covid-19 als katalysator van burn-out’