Een beperking naar aanleiding van een ongeval of ziekte heeft naast een persoonlijke impact, vaak ook economische consequenties voor zowel de patiënt als voor de werkgever. Beatrixoord Arbeid helpt om te komen tot de best haalbare oplossing. 

Tweede Spoor Traject Uitgebreid

In het tweede spoortraject uitgebreid komen alle onderdelen uit een tweede spoortraject aan bod in een volgorde die past bij het verloop van het verzuim.

Hierbij kan o.a. gedacht worden aan het inzetten van testen en oefeningen om te komen tot een zoekprofiel, het leren solliciteren vanuit een beperking, sollicitatievaardigheden inclusief het gebruik van social media, het aangaan van een werkervaringsplaats of detachering en het actief benaderen van potentiële werkgevers. Er wordt gebruik gemaakt van een online loopbaantool die actuele vacatures in de arbeidsmarktregio van de medewerker toont, maar ook inzicht geeft in historische vacatures en het aanwezige relevante netwerk.

Doelgroepen zijn medewerkers waarbij duidelijk is dat er een tweede spoortraject ingezet kan worden en de precieze invulling door de aard van het verzuim op voorhand niet voorspeld kan worden. Ook voor werkgevers die op voorhand willen weten aan welke kosten ze toe zijn en eenmalig een goed product willen inzetten is het tweede spoortraject een goede keuze.

Beatrixoord Arbeid is aangesloten bij het landelijke netwerk Vroege Interventie. De aanvullende diensten zijn van toegevoegde waarde om alle vraagstukken rondom arbeid aan te pakken. De werkgever kan opdracht geven om een Tweede Spoor Traject Uitgebreid te organiseren. De kosten worden voorgelegd aan de opdrachtgever.